Lakossági kérések összegyűjtése, ha Tessely úr lesz a polgi!

rezi60 témája a fórumban, szeptember 20. szombat, 16:30
quck szerint:
A Szántónak is van még arcképe a kertvárosban az nem zavar?
Egyébbként határidőre biztos leszedik mindenhonnan.
Látom Te már temeted az árkot!
október 16. csütörtök, 18:36 | #45

Rezso szerint:

Tisztelt P.mester Úr !

Ha jól tudom a választásnak már vége van, illő lenne végre a képeit leszedni ! Nem egy szép látvány.
október 15. szerda, 18:42 | #44

kaljul szerint:
Nem tudom, a polgármester úr elolvassa-e ezeket a hozzászólásokat, de reménykedjünk, hátha megmutatja neki valaki.
Tehát én elsősorban azt szeretném, ha a közbiztonság javítása érdekében tenne komoly lépéseket. Csodát nem lehet művelni, azzal tisztában vagyok, de például a polgárőrséget lehetne fejleszteni úgy, hogy működjön is. És ne csak a város központjára irányuljon a figyelem, hanem mindenhová. Arra gondolok, hogy a közelmúltban történt néhány betörés Tószegen, erre mindjárt kaptak a polgárőrök (akik nem tudom, mit csinálnak, mert én évente ha egyszer látok ilyen feliratú autót) különleges kamerát és lámpát, mondván, hogy tűrhetetlen, hogy a város központi részén elszaporodtak a betörések. Nos, kérem szépen, irígylem őket, ugyanis Újtelepen hosszú évek óta igencsak gyakoriak a betörések és senki nem figyel fel ránk, senki nem emeli fel a szavát az érdekünkben, úgy látszik, mi élhetünk ebben a félelemben, ez senkit nem érdekel. Tessék elérni, hogy gyakori járőrözés legyen errefelé, ha nincs pénz benzinre, akkor urambocsá gyalogosan vagy kerékpárral, mert pillanatnyilag olyan is előfordul, hogy valaki egy órára megy el hazulról délelőtt és mire hazaér, kifosztották.
Véleményem szerint a városlakók közérzetét az javítaná legjobban, ha végre mindenki biztonságban érezhetné magát.
október 15. szerda, 17:09 | #43

kernone szerint:
T. Polgármester Úr!

Hosszú évek óta fennálló problémára szeretném felhívni szíves figyelmét és egyúttal kérni annak megoldását. A Csákvári utcában a kábel TV kiépítését a mai napig nem sikerült megoldani. Az okáról ellentmodásos hírek keringenek. A Magyar Telekom az IPTV kiépítését folyamatosan végzi a városban. Információm a cég honlapján olvasható. A szolgáltatási terület kiépítése folyamatosan történik. Szeretném az itt élők nevében is kérni, hogy próbáljon meg közbenjárni a Telekomnál, hogy a kiépítést elsősorban ott folytassák ahol nincs kábel TV. Nem csak a város központjában élnek emberek. Tizenegy éve élünk itt az átépített honvédségi épületben, ezen idő alatt semmiféle életkörülményt javító intézkedés nem történt a város ezen részén.
A rendelőintézet bejárata előtt egyetlen mozgáskorlátozott parkoló sincs kialakítva. Nem csak a tolókocsival közlekedő emberek mozgáskorlátozottak.
Igaz-e a hír mi szerint a nagy állomásnál levő felüljárót megszüntetik ha igen, mikorra várható?
október 14. kedd, 10:05 | #42

kiscsuka szerint:
Egyetértek azzal, hogy valamit csináljanak az Újtelepen, mind a Táncsiccsal, mind az Űrhajóssal. Nem csak a kombájnok okoznak problémát, hanem a 250-nel száguldozó autósok, motorosok is...

Folytassák a város virágosítását, ültessenek további fákat, DE közben ne feledkezzenek meg az elültetett cserjékről, fákról, néha öntözzék, gondozzák is azokat. A kiszáradt fák (főleg a Szt. István úton és a Gimi/Posta előtt) pótlását is javasolnám... Ja és el a kezekkel a Kossuth tér fáitól! :)

Ösztönözzék a további városias jelleg kialakulását (pl. eddig az említett bankok, áruházak, amelyek emelik az életszínvonalat), azt, hogy a fiataloknak ne kelljen Pestre járni szórakozni.

A többi kisebb apróság, pl. ahol lehet, próbálják oszlopok helyett a föld alatt, csövekben vezetni az áramot, ez Nyugaton már így működik, nem csúnyítja el a házak előtt az utcák képét.

Az Áruház gusztustalan, szocreál épülete a központ magjában van, képet ad Rólunk. Bár tudomásom szerint magántulajdon, de valahogy nem ártana a városképnek, ha valami új, pl. mediterrán burkolatot kapna, vagy ilyesmi... Jelentősen javítana Bicske képén. :)

A harmadik és egyben utolsó, hogy tárgyaljanak a MÁV-val, mert volt egy terv, miszerint a Nagyállomás mellé parkolóházat építenek, meg talán valami kisebb áruházat (ezzel mi van?), a Kisállomást pedig hozzák rendbe /ne a tűzoltók, hanem a MÁV/ és szereljék fel térfigyelő kamerákkal, hogy a kedves antipatikus rongálók ne vigyék el a pad fémszerkezetét a MÉH-be eladni.
október 11. szombat, 12:24 | #41

Konfuciusz szerint:
#36: Nem akarom a képviselő asszonyt védeni,de tudom,hogy rajta volt az ügyön de a Szántó úr azt mondta,hogy ezzl nem kíván foglalkozni. Talán most,hátszélben...

Egyébként tényleg kéne valamit csinálni,mert ahogy a gabonaszállító szerelvények elmennek a ház előtt,remegnek a falak
október 10. péntek, 18:46 | #40

kispalkinga szerint:
#38: Menj ki a LOMOhoz...
október 10. péntek, 15:31 | #39

brnrdblck szerint:
Szeretnék 22 óra után tankolni!!!
október 10. péntek, 15:14 | #38

kispalkinga szerint:
Én kérnék! Úgy érzékeltem, hogy leálltak az út felújítások a választási kampány végeztével. Kérném a munkaügyi központ előtt azt a kb 10m2-nyi felmart aszfaltot pótolják végre!!!!
október 6. hétfő, 15:55 | #37

galoca szerint:
Remélem, még nem kívánta senki, amit én szeretnék. Készüljön a szárítóhoz (Micsurin major) elkerülő út, amelyet kifejezetten a nehéz (értsd 3,5 tonna felett) járművek használnak. Legyen végre lakóövezetté nyilvánítva a Táncsics u. és környéke, hogy nyugodtan lehessen pihenni éjszakánként. Ja és az utca egyik oldalán legyen végig megállni tilos. Sokszor olyan mint a szlalom-pálya. Életveszélyes közlekedni rajta főleg hétvégén. Hozzá teszem Bőcsné P. M. programjában szerepelt, de el is porladt. Csak a bekerülés volt a fontos? Azóta sem történt semmi ez ügyben, viszont engem idegesít, hogy a teherautó, traktor, stb. letöri a fa ágait, aztán a takarítás az én feladatom. Az utcában lévő házak többsége még 1925-ben kezdett el épülni, aztán ahogy a pénztárca engedte, bővítették. Nem erre a forgalomra készültek az alapok. És biztos vagyok benne, hogy nem kapok vissza nem térítendő kölcsönt, ha össze dől a ház. De ha valakinek így is jó, elcserélem jobb helyen ugyan ekkorára. Ráfizetés nélkül. Jelszavam: NYUGALMAT, CSENDET AKAROK!!!!!!!
október 4. szombat, 20:41 | #36

Kovandg szerint:
Ja Prohászkán tényleg szar bicózni. Ha már kiszedték a gyönyörű régi fákat, akkor itt az ideje, hogy felújítsák az utat és egyirányúsítsák, mint a többi felújított utat kertvárosba!

Egyébként jó irányba haladunk úgy érzem. Végre van a spárnak konkuranciája, vannak üzletek, bankok. Kezdünk úgy kinézni, mint egy rendes város. Viszont rémülettel hallottam, hogy esetleg a Kossuth teret felújítják. Hogy egy beton tenger lenne és a régi fákat ott is kivágnák. Reméljük ez nem valósul meg. Gyönyörűek azok a nagy fák, nyáron ott döngicsélnek a darazsak. Sokszor már félek, hogy megcsipnek, de jó látni őket!
október 2. csütörtök, 14:26 | #35

Durva szerint:
Biztosan sokan hallottátok már innen-onnan ezt a szlogent, hogy Mo benned van:nos,van bennünk valami,ami naponta távozik! Olyat akarunk, ahol a média nem hülyít minket és ferdítve közöl tényeket; olyat, ahol nem a buta embereket sztárolják; olyat,ahol nem szándékosan butítják a népet; olyat,ahol nem lopják el a biztosítómnál a pénzt; olyat, ahol sétálás közben nem üt agyon egy több kilós stukkó; olyat, ahol nem siklik ki alattam a vonat; olyat, olyat, ahol éppen hozzám kiszálló helikopter nem zuhan Le; olyat,ahol AZ APEH nem felszereltebb a kórházaknál; olyat, ahol vidéket nem nézik Le;olyat,ahol tovább lehet tanulni; olyat,ahol nem kell iskolában kabátban ülni;olyat,ahol digitális táblák helyett felújítják AZ iskolákat; olyat,ahol nem hazudnak európai
színvonalú oktatási körülményekről; olyat;ahol,nem rúgnak ki 8000
tanárt;olyat,ahol nem épül völgy nélküli völgyhíd;olyat,ahol nem szabnak gátat a gátépítésnek; olyat,ahol 1metró ára nem 4 árába kerül; olyat,ahol nem ülünk nap mint nap dugóban; olyat,ahol vidéket is fejlesztik; olyat,ahol a segélyezett nem keres többet nálam; olyat,ahol nem gyalázzák a saját történelmi szimbólumainkat;olyat,ahol nem halunk bele a nemzeti
ünnepünkbe; olyat,ahol a fizetett adónkból a rend fenntartó szervek nem lövik ki a szemünket; olyat, ahol nem tapossák sárga földig a jogainkat; olyat, ahol a miniszterelnök nem mondja azt, hogy el lehet innen menni; olyat,ahol nem a multikat támogatják a kis- és közép vállalkozásokkal szemben; olyat, ahol ha hazudik egy miniszter akkor AZ lemond; olyat,ahol nem Svájcot ígérnek,ahol kolbászból van a kerítés; olyat,ahol a sikkasztót lecsukják; olyat,ahol mindenek van következménye; olyat akarunk amilyen
régen volt: TISZTESSÉGES,BECSÜLETES,ERKÖLCSÖS,TISZTA! Olyan országban szeretnénk élni, ahol nem ígérnek rengeteg közpénzből Új MAGYARORSZÁGOT!
Mi nem kérünk AZ Új Magyarországból, MI a régit szeretnénk! Köszönjük!
Aki egyetért terjessze!
október 1. szerda, 23:30 | #34

Durva szerint:
#32: nem pottyant a bringa első kereke, hanem beleakadt az úttest lyukába
október 1. szerda, 23:13 | #33

Durva szerint:
Ma majdnem elütöttem egy biciklis gyereket. Ment a Prohászkán, tán nem figyelt maga elé és a Prohászka 11. és 13. előtt, az úton lévő lyukba pottyant a bringának kereke és elesett. Nem lett semmi baja, csak nagy ijedtség. Meg bennem is. Van ott egy kis faszom lyuk ÉVEK ÓTA, illene már betölteni egy kis aszfalttal és a CSALÁDOM szerint, aki kerékpáros, a Prohászkán a Vörösmarty sarok felé tartva alig lehet kerékpárral menni az út szélén a bemélyülő csatornázás miatt. DE KEZDJÉK A LYUK BETÖMÉSÉVEL:) eZ ÚGYIS KEDVESEBBEN HANGZIK. lyuk meg minden.
október 1. szerda, 23:12 | #32

kukucka szerint:
Bocsika, A kellene 2 db L betű,csak valahogy kimaradt.
október 1. szerda, 09:28 | #31

kukucka szerint:
Legyen minden út mellett járda és bicikliút, télen legyen letakarítva a hó az utakról, a játszótereken kaszálva a fű, értelmesen elgondolt gyalog átkelők kelenének, nem úgy, mint a Kisfaludy-Batthyány kereszteződésben, ahol simán kivasalhatnak, mert nem lehet belátni.
Utcai szemetesek kihelyezése és nem csak a főút mellett, a kertvárosban és a telepen is élnek emberek, többségük még tudja, mire való a kuka.
A 100-as út és a bicskei kivezető út kerezsteződését (MMG felé) normálisan meg lehetne oldani, vagy egy besorolósávval, vagy egy körforgalommal, ez a mostani katasztrófa.
A bicskei nagyállomásnél lévő gyalogos átkelő helyett lehetne egy autós felüljáró, lényegesen lerövidülne a Bicske-Felcsút távolság és a többi utat tehermentesítené.
Most nem jut eszembe más.
október 1. szerda, 09:27 | #30

salvadordali szerint:
Na végre!
Ez a szemétszedős dolog nagyon tetszik, bár valószínűleg a kukásautó előtt járnának. A többivel is egyet kell, hogy értsek, reméljük olvassa az új polgimester.
október 1. szerda, 07:23 | #29

Durva szerint:
legyen (az ugyan nem bicskei költségvetéshez tartozó) mentőállomáson, akár kézzel irányítható gördülő kapu, a bölcsit tegyék rendbe, a szeméttelep bicskeieknek fizessen 500 forintot, ha egy köbméter hulladékot saját költségükre bevisznek, mert akkor megindulhat a megélhetési szemétszedés bizonyos körökben, akik jelenleg főleg fémet gyűjtenek, mert az jobban fizet, segítsék minden erővel, de hagyják szakmaiságukban békén a Tűzoltókat, a rendőrséget és BTC-t, helyezzenek közlekedési lámpákat a Prohászka, József A. kereszteződésbe, rendőrök, polgárőrök legyenek szívesek figyelni a reggelente és iskola után jövő menő gyerekeket, akiket idősebb gyerekhordák zaklatnak, főleg a Harlem felé vezető csapásokon és most elég ennyi.
szeptember 30. kedd, 22:30 | #28

salvadordali szerint:
Nem nagyon hízik a kívánság lista.
szeptember 30. kedd, 19:42 | #27

jakope szerint:
Kár rezi, hogy megöregedtél és már nem érted a viccet. Ha megsértődtél sajnálom.
szeptember 29. hétfő, 20:31 | #26

Összesen 45 hozzászólás | Oldalak: 1 | 2 | 3

Új hozzászólás beküldése

Ez a téma lezárásra került, a továbbiakban már nem lehet hozzászólni.